The Space Between | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • The Space Between

The Space Between

Audio- en video-onderzoek, tussen performance en installatie

Audioverhalenverteller en doctoraal onderzoeker Katharina Smets (Koninklijk Conservatorium Antwerpen en UAntwerpen) werkt samen met videomaakster en fotografe Ingrid Leonard en muzikante en geluidskunstenaar Inne Eysermans aan narratieven die ontstaan in de ruimte tussen beeld, geluid en tekst. Het verhaal ontstaat in de verbeelding van de toeschouwer waar die drie lagen samenkomen. De verhalen, de beelden en het geluid voor deze performances en installaties halen de kunstenaars uit de leegte die ontstaat als de communicatie moeilijk is tussen mensen die normaal innig verbonden zijn: geliefden, ouders, broers, vrienden.

Gebaseerd op persoonlijke anekdotes, familieverhalen en herinneringen ontwikkelen ze onder andere een verhaal over een amateurfotograaf en een meisje, dat zich meer dan 70 jaar geleden afspeelt aan een meer in een kleine stad in Polen. Ze bewerken beeld, audio en muziek en bekijken wat de effecten zijn wanneer de verschillende media samenkomen. Ze gaan op zoek naar een plek van rust in de wervelwind van geschiedenis, emoties en keuzes die gemaakt werden.

In de periode tussen 3 en 19 april werken de drie kunstenaars samen aan het onderzoek The Space Between. Tijdens hun werk en experimenten is de ruimte in M HKA vrij toegankelijk.

INSTALLATIE/PERFORMANCE
05/04 om 19u
12/04 om 19u
19/04 om 19u

Inschrijven is niet nodig, de installatie/performance is gratis toegankelijk.

Dit is het eerste luik van Lodgers curated by ARIA (Antwerp Research Institute for the Arts).

Deze residentie/tentoonstelling/installatie/performance maakt deel uit van het doctoraatsproject De auditieve verbeelding waarin Katharina Smets onderzoek doet naar het audioverhaal als kunstvorm op de grens van media, drama en literatuur.

Lees meer over dit onderzoek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) ism met ARIA: tinyurl.com/mdkdwet

Locatie