Internationaal - Educatieve master Dans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Educatieve opleidingen
  • Educatieve master Dans
  • Internationaal

Internationaal

Internationalisering@home

In het Conservatorium kom je terecht in een internationale omgeving. Dankzij de vele buitenlandse studenten en docenten ben je snel gewend aan de vele talen en culturen. Je kan ook gastcolleges en masterclasses volgen van bekende en gespecialiseerde kunstenaars uit de hele wereld.

Onder meer dankzij de samenwerking met de internationale kunstcampus deSingel heeft het Conservatorium een sterke band met het internationale en interdisciplinaire kunstenlandschap. De aanwezigheid van internationale gastartiesten en van professionele gezelschappen zoals I Solisti, de Theatermaker, Nadar, HERMESensemble en Eastman Dance company geven je als student geweldige leerkansen en mogelijkheden voor (interdisciplinaire) samenwerking.   

Uitwisselingsprogramma’s voor reguliere studenten

Binnen het kader van het Erasmus+ programma kan je als student een deel van je opleiding in het buitenland volgen. Naast de kans op unieke artistieke ontplooiing krijg je zo ook de kans om andere culturen te leren kennen, je talenkennis en zelfstandigheid te ontwikkelen en leer je je maatschappijbeeld in een bredere context te plaatsen.

De opleidingen stimuleren daarnaast ook het opdoen van ervaring in het buitenland in het kader van een stage en/of artistiek project.

Uitwisselingsstudenten

Uiteraard zijn ook studenten welkom die in het kader van een uitwisselingsprogramma zoals Erasmus+ gedurende een periode in het Conservatorium les willen volgen.

Wegens het individueel gerichte onderwijs kunnen we niet op alle aanvragen ingaan. Elke aanvraag wordt gescreend op artistieke kwaliteiten en motivatie. Uitwisselingsstudenten krijgen immers dezelfde intensieve ondersteuning als reguliere studenten.

Als uitwisselingsstudent betaal je geen studiegeld in het Conservatorium, je betaalt je inschrijvingsgeld in je eigen instelling.

Klik hier voor de applicatie procedure.

Tijdens je verblijf moet je voorzien in je eigen huisvesting. Je kan een goede studentenkamer vinden via de website van Kotweb.