projecten AER 2018-2019 | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • News
  • Art Educator in Residence projecten van 2018-2019

Art Educator in Residence projecten van 2018-2019

Art Educator in Residence is een talentontwikkelingstraject van Musica Impulscentrum voor Muziek, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en deSingel Internationale Kunstcampus. Een innovatief format op het kruispunt van kunsten en onderwijs. Binnen het opleidingsonderdeel ‘Educatief project’ krijgen studenten Specifieke lerarenopleiding Dans, Drama, Muziek de kans een kunst-educatief en -participatief project voor te stellen. De geselecteerde projecten worden door deSingel, het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Musica optimaal ondersteund in hun realisatie. De drie partners bieden een waardevolle ondersteuning door een complementaire expertise op vlak van kunsteducatie en participatie, organisatie, technische omkadering en communicatie. De geselecteerde projecten krijgen mogelijk aansluiting op de werking en programmatie van deSingel en Musica.

De geselecteerde projecten voor 2018-2019 zijn: 

Beveren

👉 NAAR EVENEMENT IN DE KALENDER

Andy Van Kerschaver in samenwerking met De Rode Antraciet vzw

Andy zal onderzoeken in welke vorm het Kwaad zich manifesteert in de mens, hoe hij ertoe verleid wordt, wat de psychologische gevolgen zijn en hoe je dit kan verbeelden op scène. Hij zal dit doen aan de hand van een eigen bewerking van Shakespeare’s Macbeth met gedetineerden.

Met dit project wilt Andy mensen een inkijk geven in de dagelijkse realiteit van gedetineerden in België. Het sociale aspect van dit project ligt namelijk niet alleen in het aanbieden van cultuur aan gedetineerden, maar ook in het in de gemeenschap zetten van dit project. De geslotenheid van het gevangeniswezen laat het echter niet toe de gedetineerden naar het publiek te brengen, noch omgekeerd. Daarom zal hij zijn eigen artistieke competenties als speler en maker gebruiken om hun verhalen tot in de buitenwereld te brengen.

Wachtgeluiden

👉 NAAR EVENEMENT IN DE KALENDER

Misja Nolet in samenwerking met Wilde Raven vzw en studenten Sascha Bornkamp en Yelena Schmitz

Wachtgeluiden is een reeks auditieve portretten van vrouwelijke vluchtelingen. Aan de hand van kinderliedjes uit hun landen van afkomst stellen deze vrouwen, deze nieuwe Belgen, zich voor. Wachtgeluiden is een audio-installatie die op wachtplekken in de openbare ruimte wordt geplaatst.

Misja Nolet, Sascha Bornkamp en Yelena Schmitz werden met dit project ook genomineerd voor de Arts in Society Award en ontvangen daarom financiële ondersteuning om hun participatief kunstproject, dat inspeelt op een maatschappelijke uitdaging, verder uit te werken.

Dit project kadert ook in het onderzoek van Sascha Bornkamp rond Vlaamse volksliedjes.