Overslaan en naar de inhoud gaan

toelating postgraduaat Directie
Muziek

De postgraduaatsopleiding Muziek is enkel toegankelijk mits het voldoen aan de diploma- en taalvoorwaarden en het slagen voor de oriënterende artistieke toelatingsproef.

De toelatingsproeven voor academiejaar 2018-2019 zijn afgesloten. Wil je op de hoogte gehouden worden van de toelatingsproeven voor academiejaar 2019-2020, schrijf je dan in op de nieuwsbrief.

Eens de toelatingsproef open, dan volg je dit stappenplan

1. Registreer je online
De link vind je op deze pagina eens de toelatingsproeven gekend zijn.

 

2. Betaal online de administratieve kost
Om zeker te zijn van je registratie betaal je binnen de twee weken de administratiekost van 40 euro. De betaling gebeurt online via de inschrijvingsmodule. Administratiekosten worden in geen geval terugbetaald.

3. Bereid je voor op de artistieke toelatingsproef
 

4. De dag van de toelatingsproef
Alle toelatingsproeven gaan door in het Koninklijk Conservatorium, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen.
Zonder registratie en bewijs van betaling word je doorverwezen naar een volgende sessie toelatingsproeven.

Indien een buitenlandse kandidaat-student niet aanwezig kan zijn op de dag van de toelatingsproef, kan toegelaten worden om zich kandidaat te stellen op basis van een video-opname met het gevraagde programma. Deze moet je digitaal via mail bezorgen aan het studentensecretariaat vóór de datum van de toelatingsproef. Deze zal beoordeeld worden door de docent(en), het bevoegde lid van de artistieke directie en een extern jurylid.

5. Bevestiging resultaat
De resultaten van de artistieke toelatingsproeven worden binnen de zeven kalenderdagen, te rekenen vanaf de beslissing, per e-mail verstuurd naar het e-mailadres opgegeven door de kandidaat.
Een kandidaat student mag zich maar één keer per academiejaar inschrijven voor dezelfde toelatingsproef tenzij op uitdrukkelijk verzoek van de jury na de eerste deelname.