Chris Snik | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Chris Snik

Chris Snik

Chris Snik (°1970) studeert in 1996 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, richting kostuumontwerpen en behaalt in 1997 een Postgraduaat scenografie te Antwerpen.
Als kostuumontwerpster laat Chris zich inspireren door literatuur, actualiteiten, mode, kunst en samenwerkingen. Het lichaam (ont-) kleden door vorm, textuur en technieken te onderzoeken en te gebruiken in haar ontwerpen is een uitdaging. Met respect voor de fysionomie van het performerslichaam, speelt Chris met de kracht van kleding om de ziel van het personage vorm te geven.

Chris werkt voor verschillende theater- en dansvoorstellingen onder meer bij HETPALEIS, Theater Lantaren Venster (NL), De Maan, Ultima Thule, De Queeste, Barre Weldaad, NTGent, Bl!ndman, Het huis van Bourgondië (NL), Het Gevolg, Toneelgroep Amsterdam (NL), Productiehuis Zeelandia (NL), Theater Stap, Ultima Thule, De Kolonie, De Spelerij, Toneelgroep Maastricht (NL), WArd/waRD, KVS Brussel, Het Nieuwstedelijk. Voor filmprojecten werkte ze als kostuumontwerpster aan de kortfilms van Jan Van Dyck en Karel Tuytschaever.

Naast haar ontwerpopdrachten is Chris verbonden als docent ontwerpen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (AP Hogeschool), richting kostuumontwerpen en is ze coördinator van deze afdeling.

Website: http://www.chrissnik.com