Geert Hendrix - directie | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Node
  • Geert Hendrix

Geert Hendrix

Geert Hendrix (°1964) was al op heel jonge leeftijd muzikaal actief als kerkorganist en dirigent. Reeds op 15-jarige leeftijd dirigeerde hij koorgroepen en engageerde hij zich in de liturgie. Na theologisch-filosofische studies aan de K.U.Leuven en enkele jaren leservaring trok hij naar het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium waar hij naast diverse Eerste Prijzen (o.a. Muziekgeschiedenis) zijn kooropleiding con brio behaalde. Zijn muzikale studies voltooide hij aan het Leuvense Lemmensinstituut waar hij tevens een Meestergraad in de Koordirectie behaalde. Daarnaast volgde hij ook lessen in de Orkestdirectie.

Hij is docent Filosofie aan de Katholieke Hogeschool van de Kempen. Aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lier geeft hij koor, Samenzang, Muziekgeschiedenis en een Dirigentenopleiding. Tevens maakt hij deel uit van het beleid van deze Academie. Bovendien is hij docent Literatuurstudie koordirectie, Inleiding tot koordirectie, Literatuurstudie/Repertoire aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

Sinds 2006 is hij samen met Vera Van Eyndhoven artistiek leider van het orkest La Passione, een professioneel orkest dat reeds verschillende koren begeleidde in grote oratoria. Naast professionelen engageert het orkest getalenteerde pre-professionals. Zij krijgen dan kansen om het grote repertoire te lezen kennen.

Hij is stichterdirigent van ‘de kantorij’, een liturgische koorgroep, en van het concertkoor ‘Helicon’, intussen een ronkende naam in het Vlaamse koorlandschap. Met deze koren realiseerde hij vele projecten voor koor a capella of voor koor en orkest. Helicon en La Passione vormen een artistieke tandem.

Naast deze muzikale activiteiten is hij één van de gangmakers achter de vzw. Leerhuis- en Liturgieprojecten die zich tot doel stelt verantwoorde literaire en muzische vormen in de Liturgie te introduceren.

Regelmatig geeft hij conferenties, workshops en lieddagen over muzikale onderwerpen of theologisch-liturgische thema’s.

Opleidingsonderdelen: Literatuurstudie koordirectie, Inleiding tot koordirectie, Literatuurstudie/Repertoire