Jasmijn Lootens | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Jasmijn Lootens

Jasmijn Lootens

Jasmijn Lootens bespeelt een breed spectrum, van klassieke celloklank over microtonale experimenten tot elektronisch gemanipuleerde improvisaties. Ze is als cellist verbonden aan Tiptoe Company dat zich focust op actuele kamermuziek. Met Nemø ensemble brengt ze hedendaagse experimentele muziek en onderzoekt ze alternatieve concertvormen. Sinds 2020 vormt ze met klarinettist Niels Hap en pianist Ivo Delaere het trio bODEM waarin repertoire uit de 20e en 21e eeuw weerklinkt.

Als solist gaf Lootens concerten op Gent Festival van Vlaanderen, Festival Midis-Minimes (Brussel), Barok Festival Tata (HU), Klara in deSingel, Flagey, De Bijloke, Handelsbeurs, Concertgebouw aan ’t IJ (NL), ...

Samen met pianist Michaël Verlinden richt ze het muzikaal labo Oo. op waarin ze creëert en experimenteert. Hieruit ontstond het interdisciplinaire Studio Radiaal met Jeroen Cluckers (video, film), A. De Causmaecker (ruimte) en Maarten Craeynest (muziektechnologie). Dit maakt deel uit van het doctoraat waar Jasmijn Lootens sinds 2018 aan werkt binnen LUCA School of Arts, KU Leuven en docARTES, Orpheus Instituut in Gent.

www.jasmijnlootens.be
www.studioradiaal.be

Beeld © Joan Romagosa