Form a Line into a Circle | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Project
  • Form a Line into a Circle

Form a Line into a Circle

Studio Radiaal, het interdisciplinaire collectief van Jasmijn Lootens (cello, elektronica), Michaël Verlinden (piano, elektronica), Jeroen Cluckers (videokunst, film), A. De Causmaecker (ruimte) en Maarten Craeynest (muziektechnologie), onderzoekt in ‘Form a Line into a Circle’ hoe de lineariteit van de eigen disciplines doorbroken kan worden in een immersieve live performance.

Via de spanningsvelden akoestisch/elektronisch, analoog/digitaal, figuratie/abstractie en realiteit/virtualiteit zoekt dit collectief naar parameters om de verschillende media symbiotisch te verbinden. De lijn staat daarbij symbool voor de grenzen die zich aftekenen rond iedere discipline. De cirkel is het streefdoel: vanuit de traditie van het ‘Gesamtkunstwerk’ en de notie ‘expanded cinema’ streeft Studio Radiaal naar een totaalervaring die de grenzen tussen akoestische en elektronische muziek, live performance, ruimte, film en videokunst aftast en transformeert. Daarnaast is deze metafoor ook filosofisch: via tijd als centrale auditieve en visuele dimensie, exploreren de kunstenaars inter- en transdisciplinaire methodes om lineaire tijd om te buigen en innovatieve mogelijkheden tot innerlijke, onderdompelende tijdsbeleving in kaart te brengen.

Dit onderzoeksproject situeert zich binnen MAXlab en wordt verder ondersteund door het Immersive Lab van AP Hogeschool, en door ChampdAction via een tweejarige residentie.

www.studioradiaal.be