Karel Tuytschaever | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Karel Tuytschaever

Karel Tuytschaever

Karel Tuytschaever (°1985) studeert in 2007 af aan de acteursopleiding van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, onder leiding van Dora van der Groen. Tot op heden werkt hij als freelance acteur voor theater, (korte) film en televisie, en doet hij stemwerk voor tv en radio.
Sinds 2008 is hij verbonden als docent bij de bacheloropleiding acteren en hedendaagse dans aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, en maakt hij er deel uit van het mentorteam van de dansopleiding. Hij coacht regelmatig en geeft workshops en masterclasses onder meer in opdracht van theaterwerkplaats Nest, Universiteit Antwerpen, deDansPunt, Let's Go Urban Academy, scenografie opleiding KASKA, Zuidpool, Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

In 2015 richt Tuytschaever het platform BARRY op vanuit de noodzaak een omgeving te creëren waarin hij zijn hybride werk kan maken, ontwikkelen en verspreiden. Sinds 2019 werkt BARRY (BE) in een langlopend samenwerkingsverband met DansBrabant (NL).
Tuytschaever hecht veel belang aan de wisselwerking tussen zijn uitvoerend werk als performer, zijn docentschap, zijn onderzoekstraject en zijn eigen werk als maker. Zijn fascinatie voor belichaming en lichamelijkheid in de kunsten speelt een cruciale rol in deze driehoek.

www.platformbarry.be

Foto © Louise De Groef