Philip Meersman | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Philip Meersman

Philip Meersman

Philip Meersman (1971) verlegt de grenzen van poëzie zowel in geschreven als gesproken vorm. Hij is cultuurfunctionaris in GC Pianofabriek, oprichter van be.poetic vzw, curator Brussels Poetry Fest, medeoprichter van DAstrugistenDA, artiestencollectief JA! en coördinator van het BK en EK Poetry Slam.

Zijn werk werd in tal van landen opgevoerd en in verschillende talen vertaald. In 2012 kreeg hij de Russische D. Buliuk award for outstanding achievements in the field of avant-garde art and the avant-garde in research. Meersman is Master in de Kunstwetenschappen en Archeologie en werkt aan een doctoraat in de Kunsten aan KAA Antwerpen in samenwerking met de Universiteit Antwerpen. Meersman werkt regelmatig als consultant voor internationale poëziefestivals en -bloemlezingen.

Hij publiceerde poëzie-theoretische essays voor verschillende tijdschriften en organisaties, waaronder De orale interpretatie van visuele poëzie, Poëzie als passie en revolutie en Visual Poetry in the Low Countries, a Renaissance.

Website: http://www.poetryfest.brussels