Vitja Pauwels | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Vitja Pauwels

Vitja Pauwels

Vitja begon gitaar te spelen op zesjarige leeftijd. Nadat hij zijn hart verloor in de klassieke muziek kreeg hij gaandeweg meer interesse voor jazz, pop, rock, folk, noise en elektronische muziek. 
Na het beëindigen van zijn studies voor Ingenieur Architect in 2012 studeerde hij jazz muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hij kreeg er les van o.a. Frederik Leroux, Hendrik Braeckman, Karel Van Deun, Nicolas Thys, Kurt Vanherck en Bo Van Der Werf en studeerde in 2017 af met grootste onderscheiding. Zijn laatste jaar studeerde hij in Trondheim (Noorwegen) bij Stian Westerhus, waar hij ondermeer werkte aan de integratie van live electronics in zijn spel.
Met de tradities in het achterhoofd tracht hij op zoek te gaan naar kruisbestuivingen tussen stijlen. Hij wordt aangetrokken door contrasten, intuïtief componeren en onconventionele expressievormen.
Zijn huidige projecten omvatten solo opvoeringen, Warm Bad, Bombataz, Sound People Project, Duo Övinge/Pauwels, Woolvs, Teletext etc.