Programma bachelor Dans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Bachelor Dans
  • Programma

Programma

BACHELOR DANS

De bacheloropleiding Dans streeft naar een evenwicht tussen opbouw van vaardigheden en exploratie én kennis en onderzoek. 

Jaar 1 In het eerste jaar ligt de nadruk op de opbouw van vaardigheden en kennis. Je leert informatie te belichamen in praktische lessen, erop te reflecteren in theorievakken en ze te vertalen in de artistieke projecten.
Jaar 2 In het tweede jaar blijft de focus op de opbouw van vaardigheden en kennis, maar met meer tijd voor creatie en reflectie. Je maakt een eigen solo in de publieke ruimtes van DE SINGEL, neemt deel aan projecten buiten de campus en kunt kiezen uit keuzevakken zoals Introduction to the Arts & Humanities, Art philosophy, Artist in society, studentenparticipatie en andere.
Jaar 3 In het derde jaar ligt de focus op het toepassen van je vaardigheden in je eigen werk als danser, maker en onderzoeker. Je afstudeerproject bestaat uit het creëren van een groepswerk voor studenten uit het eerste en tweede jaar, een eigen solo in samenwerking met een artiest van een andere discipline en een paper. Er zijn opnieuw keuzevakken waaronder ook de mogelijkheid om een stage te doen bij een gezelschap of productie.

Alle drie jaargroepen nemen deel aan een creatie en eindvoorstelling met een artiest uit het werkveld als afsluiting van het academiejaar in juni.

De bacheloropleiding Dans is enkel toegankelijk mits je voldoet aan de diploma- en taalvoorwaarden en het slagen voor de artistieke toelatingsproef. Meer informatie vind je hier.

Onderaan kan je het programma, de omschrijving van de studieomvang, studietijd, onderwijsorganisatie, leerinhoud, toetsvormen en eindcompetenties bekijken. In de Trotter vind je praktische en inhoudelijke informatie over specifieke cursussen en meer.