Internationaal bachelor Dans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Bachelor Dans
  • Internationaal

Internationaal

Internationalisering@home

In het Conservatorium kom je terecht in een internationale omgeving. Dankzij de vele buitenlandse studenten en docenten ben je snel gewend aan de vele talen en culturen. Je kan ook gastcolleges en masterclasses volgen van bekende en gespecialiseerde kunstenaars uit de hele wereld.

Onder meer dankzij de samenwerking met de internationale kunstcampus deSingel heeft het Conservatorium een sterke band met het internationale en interdisciplinaire kunstenlandschap. De aanwezigheid van internationale gastartiesten en van professionele gezelschappen zoals geven je als student geweldige leerkansen en mogelijkheden voor (interdisciplinaire) samenwerking. 
Lees hier meer over ons internationaal netwerk en projecten.              

Uitwisselingsprogramma’s

Uiteraard zijn ook studenten welkom die in het kader van een uitwisselingsprogramma zoals Erasmus+ gedurende een periode in het Conservatorium les willen volgen.

Wegens het individueel gerichte onderwijs kunnen we niet op alle aanvragen ingaan. Elke aanvraag wordt gescreend op artistieke kwaliteiten en motivatie. Uitwisselingsstudenten krijgen immers dezelfde intensieve ondersteuning als reguliere studenten.

Als uitwisselingsstudent betaal je geen studiegeld in het Conservatorium, je betaalt je inschrijvingsgeld in je eigen instelling.

Tijdens je verblijf moet je voorzien in je eigen huisvesting. Je kan een goede studentenkamer vinden via de website van Kotweb. 
Naar kotweb

Wil je komen studeren als uitwisselingsstudent volg dan de procedure.

Docenten die op uitwisseling willen kunnen contact opnemen via international.kca@ap.be