Figures@stage | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Project
  • Figures@stage

Figures@stage

Dit project wil een gezamenlijk theatraal creatieproject uitvoeren met de disciplines theaterkostuum en kleinkunst. De samenwerking tussen de kleinkunstopleiding en de theaterkostuumopleiding is zeer belangrijk omdat een speler en zijn kostuumontwerper elkaar lijfelijk nodig hebben. Deze wisselwerking willen we op scherp stellen als schoolvoorbeeld van hoe disciplines elkaar kunnen versterken en dezelfde golflengte ontwikkelen.

De confrontatie met makers uit het huidige werkveld, dient het project buiten zijn veilige muren te trekken. De noodzaak om beide opleidingen aan mekaar te verbinden is te verantwoorden omdat dergelijke werkwijze in het werkveld meer en meer gebruikelijk is. Het louter auteur en regisseur-theateroverheerst niet meer. De speler, ontwerper enz. dient een grotere zelfstandigheid aan de dag te leggen.

Dit project zou als precedent dienen om interdisciplinair te gaan werken binnen de hogeschool. De onderzoekers willen een concrete communicatievorm ontwikkelen die, binnen de hogescholen, aanzet tot meer interdisciplinaire projecten. Op die manier kunnen de studenten met opener vizier, meer mogelijkheden en grotere autonomie het werkveld betreden.

ONDERZOEKER(S)