GrowingGifs #drawing in motion | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Project
  • GrowingGifs #drawing in motion

GrowingGifs #drawing in motion

Tekenen wordt binnen het kunstonderwijs nog steeds gezien als 'de basis voor elke kunstvorm', als een noodzakelijke fundering. Modeltekenen, met papier en houtskool, naar levend model, lijkt bijna een anachronisme in deze hypersnelle tijden van hightech.

GrowingGifs #drawing in motion situeert zich in de gedeelde ruimte tussen het klassieke metier en de high-tech nieuwe mogelijkheden; of hoe nieuwe media en technologie een uitbreiding van de 'artist’s toolbox' kunnen zijn. Het metier, letterlijk in zijn puurste vorm, is modeltekenen, waar het menselijk figuur en het anatomisch model centraal staan als de basis van het tekenen.

Tijdens dit onderzoek wordt er enerzijds geëxperimenteerd met vormen van digitale expressie voor dit metier, anderzijds wordt de handeling van het tekenen, de lijnvoering, de druk, als digitale data opgeslagen, geanalyseerd en gereproduceerd. De data kunnen terug als een nieuwe tekening gegenereerd worden, en er zijn tal van andere mogelijkheden om deze data te hergebruiken.

GrowingGifs is een onderzoeksproject met een uitgesproken visuele output. Hoe meer het project vordert, hoe sterker ook de openbare ruimte een rol zal spelen. Live mapping, torenhoge projecties op gebouwen, live streaming met tekenaars, 3D-projecties... de mogelijkheden zijn legio.