Naughty Kids. Punk en de disruptieve figuratie rondom de Academie 1968-./.-2018 | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Project
  • Naughty Kids. Punk en de disruptieve figuratie rondom de Academie 1968-./.-2018

Naughty Kids. Punk en de disruptieve figuratie rondom de Academie 1968-./.-2018

Als springlevend product van de Antwerpse Barok wil de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen actief participeren aan de manifestatie Antwerp Baroque 2018. Dat wil ze doen door de historische fenomenen beeldenstorm en barok te benaderen vanuit een eigentijds en tegendraads perspectief.

Daarbij hanteren we het uitgangspunt dat de punkbeweging van eind jaren 70 geïnterpreteerd kan worden als een laat 20ste-eeuwse beeldenstorm, terwijl de postmoderne figuratie van die periode nauw aanleunt bij aspecten van de barok. Beide hebben een belangrijke rol gespeeld in de Antwerpse kunst- en ontwerpscène en de sporen ervan zijn zelfs vandaag terug te vinden.

Beide stormen/stromen, de beeldenstorm van de Antwerpse punk (1978/1988) en de disruptieve figuratie van de Academie (1968/2018) brengen we samen in een spannende en confronterende tentoonstelling in de prachtige Lange Zaal waar muziek, mode, grafische vormgeving en beeldende kunst in dialoog en debat zullen treden.

Daarnaast wordt er extra muros een site-specifiek werk in de barokke Sint-Pauluskerk getoond. In de context van Naughty Kids voorzien we ook een prikkelend programma met gesprekken, performances en muziekoptredens.