Projecten - Acteren | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Drama
  • Acteren
  • Projecten

Projecten

LesFest

Sinds 2016 organiseert de afstudeerrichting Acteren het lesfestival of 'LesFest'. Gedurende 3 weken werken studenten van het tweede tot het vierde jaar in klasoverschrijdende groepjes samen met elke week weer een andere kunstenaar. Die kunstenaars werken in aangrenzende disciplines zoals dans, performance, filosofie, spoken word. Hoewel het werkproces eindigt met een intern toonmoment, is het opzet van het lesfestival niet resultaatgericht. De sfeer is ontspannen, open en vrij. Het gaat over ontmoeting en verruiming, over kennismaking en authenticiteit. Elke dinsdag wordt er samen gegeten, waarna een podiumartiest in een interview praat over zijn ‘Werdegang’, de weg die hij/zij aflegde van school tot nu. Vanaf 2018 wordt het Lesfestival georganiseerd door de hele drama-opleiding, en bijgevolg ook opengesteld voor de studenten Woordkunst en de masters Kleinkunst. Het LesFest geeft een boost aan het begin van het schooljaar, ieders referentiekader wordt duchtig dooreen geschud en de banden met andere jaren en afstudeerrichtingen aangehaald.

Toonmomenten

Drie keer per jaar brengen de studenten, waar ze de voorbije weken aan gewerkt hebben, in een toonmoment. Kijk in de kalender voor meer informatie.

Afstudeerweekend Acteren

Aan het einde van het schooljaar komen de masterstudenten Acteren, na allemaal verschillende stages, een laatste keer samen als klas. Met dat ene been nog in de school en het andere er buiten, kijken ze verwachtingsvol uit naar de toekomst.