RESEARCH WEEK OKTOBER 2022 | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
  • RESEARCH WEEK OKTOBER 2022

RESEARCH WEEK OKTOBER 2022

Aan de Academie worden jaarlijks twee Research Weeks georganiseerd. Tijdens deze weken staat het onderzoeken door studenten centraal. Er wordt een expliciete verbinding gemaakt tussen onderzoek en onderwijs, wat studenten de kans geeft om kennis te maken met de onderzoeksbasis binnen de Academie. Zij kunnen tijdens de Research Weeks een keuze maken uit diverse research classes.

Deze research classes - georganiseerd, voorbereid en begeleid door onderzoekers van de Academie en/of door extern aangetrokken onderzoekers - zijn experimenteel en reflectief van aard en vertrekken vanuit een thematische, maar niet disciplinegebonden vraagstelling. Ze vormen een toegevoegde waarde voor het vaste curriculum en zijn daar complementair aan. Ze zijn niet-ateliergebonden maar vertrekken vanuit het lopende onderzoek, met een brede scope aan inhoudelijke en/of thematische invalshoeken zodat er voor elke student een relevante onderzoekservaring kan plaatsvinden.

De eerste Research Week van het academiejaar 2022-2023 wordt gehouden in de week voor de herfstvakantie (van 24 tot 28 oktober 2022) en valt samen met de jaarlijkse ARTICULATE art & research days

PROGRAMMA

Masterstudenten kunnen tijdens deze Research Week kiezen uit de volgende research classes:

Interactive Sound machines

door Max Schweder en Charo Calvo

Sculptural Soundscapes

door Anna Godzina

Accelerated Life

door Ben Borden

Hands, letters, holes, silences and songs

door Andrea di Serego Alighieri en Martino Morandi
INTUITION IS A MUSCLE / part 3

door Els Dietvorst, Dirk Braekman en gasten

Cooking

door Charlotte Koopman

 

PRAKTISCH

Voor wie?
Voor de masterstudenten van de Academie. In deze week vinden er geen theorielessen plaats, noch is er begeleiding in het atelier voorzien. Dit laat de deelnemende masters toe om tijd en ruimte te maken voor nieuwe ervaringen.

Informatiesessie 
Tijdens de algemene informatiesessie voor de masterstudenten op 13 september 2022 (10:00 - 12:00) worden ook de verschillende research classes voorgesteld en is er tijd voor vragen. 
Als je hierboven in de lijst op een research class klikt, krijg je meer informatie en vind je ook de contactgegevens van de begeleiders.

Hoe registreren?
Registreren kan vanaf maandag 26 september 2022 (12:00). Instructies volgen in september via mail en Intranet voor studenten. 
Inschrijvingen verlopen volgens het principe ‘first comes first served’. Eenmaal de keuze voor een specifieke research class werd geregistreerd, kan die keuze niet meer door de student worden gewijzigd. Research classes die volzet zijn kunnen niet meer gekozen worden.

 

(beeld: research class 2021, door Els Dietvorst, foto door Wannes Cré)