Save the piano | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Save the piano

Save the piano

De piano is de begeleidende kracht achter ons talent van morgen. Het is belangrijk dat deze instrumenten, net zoals onze studenten, in topvorm zijn.

Na grondig onderzoek bleek dat onze bonte verzameling piano’s, 87 piano’s, 46 buffetpiano’s en 41 vleugelpiano’s, ofwel aan vervanging ofwel aan een zorgvuldige renovatie toe is. Save the Piano is een programma om de kosten, van meer dan €600.000, over meerdere jaren te spreiden.

REALISTATIES

In 2014 werd het ambitieuze plan om 87 piano’s te vervangen of te renoveren afgetrapt. Dankzij de inspanningen van de AP Hogeschool, de Vrienden Conservatorium Antwerpen, de Stichting Conservatorium Antwerpen en uw giften konden we volgend traject afleggen in het ambitieuze project om de studenten te voorzien van de best mogelijke piano's: 

  • In 2014 werd voor een waarde van €141.942 geïnvesteerd voor de aankoop van 7 buffetpiano’s, 1 vleugelpiano en de restauratie van 6 vleugelpiano's.
  • In 2015 werd voor een waarde van €132.610 geïnvesteerd voor de aankoop van 4 buffetpiano’s, 1 vleugelpiano en de restauratie van 5 vleugelpiano’s.
  • In 2016 werd voor een waarde van €130.569 geïnvesteerd voor de aankoop van 5 buffetpiano’s, 1 vleugelpiano en de restauratie van 2 vleugelpiano’s.
  • In 2017 werd voor een waarde van €93.751 geïnvesteerd voor de aankoop van 3 buffetpiano’s, 1 vleugelpiano en de restauratie van 3 vleugelpiano’s.
  • In 2018 werd voor een waarde van €115.085 geïnvesteerd voor de aankoop van 5 buffetpiano’s, 3 vleugelpiano’s en de restauratie van verschillende instrumenten.
  • In 2019 werd reeds voor een waarde van €21.254 geïnvesteerd voor de revisie en restauratie van verschillende waardevolle vleugelpiano’s. Een grondige revisie van de Yamaha concertvleugel is voorzien en er wordt gespaard voor de grote droom, een Steinway concertvleugel.

FINALE

Voor 2019 is de aankoop van 4 buffetpiano’s, de laatste reeks kleinere restauraties en ... de aankoop van een Steinway concertvleugel voorzien. Het budget wordt hiervoor geraamd op €150.000.

Cathy Berx, Gouverneur provincie Antwerpen en voorzitter van de Stichting: “Als Stichting zijn we echt fier op dit uitzonderlijke project. Het drukt onze grote waardering uit voor het Conservatorium dat toch echt wel een heel bijzondere rol speelt in onze gemeenschap en culturele leven. Met zoveel mogelijk bedrijfsleiders, sympathisanten, cultuurliefhebbers willen we de krachten bundelen om ons Conservatorium te voorzien van goede instrumenten en middelen zodat het die unieke rol kan blijven waarmaken.”

BENEFIETCONCERT

Jaarlijks organiseert de Stichting een benefietconcert met een hoogstaand artistiek programma, eerste rang uitvoerders, de huldiging van een befaamde Maestro Honoris Causa en een gezellige receptie. In 2019 huldigen we voor het eerst een persoonlijkheid uit de wereldmuziek, niemand minder dan Marie Daulne (aka ZAP MAMA). Samen met de studenten van de jazzafdeling van het Conservatorium Antwerpen staat zij garant voor een schitterend programma.

Naast uw aanwezigheid op het benefietconcert kan u het project steunen door storting op het rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 (BIC:BPOTBEB1) van de Koning Boudewijnstichting met vermelding van 128/2838/00002. Voor elke gift vanaf €40 ontvangt u een fiscaal attest waardoor 45% van uw gift in mindering wordt gebracht van de door u te betalen belastingen.