Parade Noorderlicht | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Evenement
  • Parade Noorderlicht

Parade Noorderlicht

Op donderdag 29 november 2018 trekt de parade Noorderlicht opnieuw door de wijk 2060. Bewoners, hun vrienden, familie en buren wandelen met de parade naar het winterfeest op de campus Spoor Noord van de AP Hogeschool. Noorderlicht is een artistieke parade van kunstenaars, studenten en buurtbewoners die licht en sfeer brengt in het noorden van Antwerpen en een feest van de diversiteit. Kunstenaars, componisten, dansers en musici van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen maken kunst die in dialoog gaat met de buurt. Studenten van de professionele bacheloropleidingen zetten samen met verschillende verenigingen en bewoners uit de buurt mee hun schouders onder het project.

Het thema van de parade dit jaar is 'Fruitful'.

Wilt u ook graag meewerken? Neem contact via noorderlicht@ap.be

Praktisch: De optocht start om 19 uur op het De Coninckplein aan de Permeke Bibliotheek en eindigt in Campus Spoor Noord van AP Hogeschool met een gezellig winterfeest. De toegang is gratis.

Naar het facebookevent

Het Parcours

De Parade start om 19u op het De Coninckplein en volgt LangeBbeeldekenstraat, Dambruggestraat, Muizenstraat, De Coninckplein, Van Straelenstraat, Rotterdamstraat, Sint Jansplein, Oude Steenweg, Dambruggestraat, Park Spoor Noord, Ellermanstraat, Noorderplaats.

Parcours Parade Noorderlicht 2018

 

 

De parade Noorderlicht is een organisatie van AP Hogeschool, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen in samenwerking met district Antwerpen, stad Antwerpen en In Public, In Particular, co-gefinancierd door het Creative Europe Programma van de Europese Unie.

Foto: Frederik Beyens
Projectie: Jesus Sanchez Eloy