In Public, In Particular (IPIP) | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Project
  • In Public, In Particular (IPIP)

In Public, In Particular (IPIP)

In Public, In Particular (IPIP) beoogt het ontwikkelen en promoten van participatieve kunstmethodes en situatie-specifieke kunst bij Europese doelgroepen.

Elke partner heeft een specifieke straat in zijn stad gekozen en zal zich concentreren op de mensen, diensten, geschiedenis en verschijnselen van die straten. Kleine ondernemingen, openbare bureaus, bibliotheken en NGO's worden uitgenodigd om met de kunstenaars en kunststudenten situatiespecifieke kunstwerken uit te werken. Op deze manier zorgen ze voor speciale kennis over de straten en dragen ze bij aan inhoud van de kunstwerken, terwijl ze leren over artistieke processen en praktijken en de mogelijkheden van kunst.

Tijdens IPIP worden de kunstenaars en kunststudenten voorzien van multiprofessionele workshopperiodes. Hierbij wordt speciale aandacht besteed aan inspirerende digitale marketingmethoden om specifieke en participatieve kunst bij een algemeen en internationaal publiek te promoten. Het publiek buiten de projectgebieden wordt uitgenodigd en aangemoedigd om via sociale media deel te nemen aan de projectactiviteiten.

TUAS (Finland): Eero Merimaa, Susana Nevado, Sari Torvinen
GRF (Croatia): Diana Milcic, Jesenka Pibernik
NCAD (Ireland): Cliona Harmey, Leah Hilliard, Mick O’Kelly, Philip Napier
AP (Belgium): Kris van’t Hof, Kai Losgott, Wouter Bolangier

IPIP is een Europees project via Creative Europe, een samenwerking tussen Turku University of Applied Sciences (TUAS) Finland, National College of Art and Design Dublin, Sveuciliste u Zagrebu Graficki fakultet en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.

Website: facebook
                www.tuas.fi