Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Iedereen Componist

Iedereen Componist

Iedereen Componist is een ludieke, interactieve wedstrijd die kinderen tussen vier en twaalf jaar oproept om een eigen muziekcompositie uit te voeren. Solo, met vrienden, in de klas of met familie.

Sinds 2016 sturen honderden enthousiaste kinderen ons jaarlijks hun zelf gemaakte composities voor de muzikale wedstrijd 'Iedereen Componist'. Een jury selecteert de meest originele muziekstukjes. Tijdens workshops gaan de studenten Compositie en Specifieke lerarenopleiding Muziek met de kinderen aan de slag om deze composities te verwerken tot een echt huiskamerconcert voor ouders, grootouders, broers en zussen, buren, klasgenoten, ...

Wim Henderickx, compositiedocent, en Lies Colman, coördinator specifieke lerarenopleiding muziek, stelden Iedereen Componist voor op de eerste internationale conferentie over muziek voor en door kinderen in het Portugese Aveiro in oktober 2017.

Iedereen Componist werd in 2016 voor het eerst gelanceerd door deSingel, het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Jeugd & Muziek.

www.iedereencomponist.be

 

Bekijk hier een stadsreportage