Giusy Caruso | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Persoon
  • Giusy Caruso

Giusy Caruso

Giusy Caruso is een kunstenaar-onderzoeker, professionele concertpianist en musicoloog gericht op een futuristische benadering die kunst en wetenschap met elkaar verbindt. Haar onderzoek verkent de mens-machine-interactie voor de gebaren- en geluidsanalyse en het creëren van multimediaprestaties. Op het gebied van Systematic Musicology en Embodied Music Cognition heeft haar promotieonderzoek bijgedragen aan het vernieuwen van prestatieanalyse (Caruso et al. 2016) met een methode die gebaseerd is op het gebruik van een door technologie verbeterde spiegel (Caruso et al. 2021).

Kunstenaar-onderzoeker aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en gast-postdoc-onderzoeker aan IPEM, Universiteit Gent, en aan het Laboratoire de Musicologie, Université libre de Bruxelles, Dr.Caruso is gasthoogleraar aan de London Performing Academy of Music om de Mirroring Creative Labcursus over muziekuitvoeringspraktijk en technologie. Ze zit in de redactie van het ITAMAR-tijdschrift, Universiteit van Valencia, en peer reviewer.

Dr. Caruso wordt erkend door belangrijke instellingen en zet haar concertactiviteiten voort in Europa, Azië, Rusland en Amerika, en neemt deel aan radio-en-tv shows. Als gerenommeerde vertolker van hedendaagse muziek en uitzonderlijke uitvoeringen, zoals Stop, Repair, Prepare…, bracht ze cd's uit die wereldwijd werden geprezen.

www.giusycaruso.com