Programma master Dans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Master Dans
  • Programma

Programma

Master Dans 

De master Dans is een tweejarige deeltijdse opleiding van 60 studiepunten, verdeeld over 6 modules. Elke module bestaat uit 2 opleidingsonderdelen en duurt twee tot drie weken, gericht op gezamenlijke werktijd en begeleid door gastdocenten en kunstenaars. De opleidingsonderdelen omvatten workshops rond onder meer dans, dramaturgie, geluid, curatie, scenografie, enz.

Aanwezigheid in Antwerpen voor de modules is verplicht. Tussen de modules door word je via residentietijd ondersteund om aan je individuele onderzoeksvragen te werken. Terwijl het programma zich richt op de individuele praktijk en het onderzoek van elke student, brengt het jou ook in relatie tot actuele ontwikkelingen in de kunsten en de maatschappij.

De master Dans is alleen toegankelijk als je voldoet aan de diploma- en taalvereisten en slaagt voor de auditie. Meer informatie vind je op deze pagina.

In de studiegids, de Trotter, vind je praktische en inhoudelijke informatie over specifieke cursussen en meer. Het voorlopige lesschema voor academiejaar 2024-2025 kun je hier bekijken. 

Schakel- en voorbereidingsprogramma

Om de masteropleiding te kunnen aanvatten, is het volgen van het schakel-/voorbereidingsprogramma van 45 studiepunten verplicht. Hoewel de master Dans een deeltijdse opleiding is worden er extra lesweken aan het programma toegevoegd, afhankelijk van de opleidingsonderdelen van het schakel-/voorbereidingsprogramma die je in je masterprogramma opneemt. Hierdoor worden de modules van de master met 2 of 3 extra weken verlengd.

In België en Nederland wordt een onderscheid gemaakt tussen een academische en een professionele bachelor. Door dit onderscheid verschillen het schakel- en voorbereidingsprogramma in termen maar niet in inhoud.

Je kunt het schakel-/voorbereidingsprogramma en de masteropleiding tegelijkertijd volgen, maar alleen na het slagen voor het toelatingsexamen voor de master Dans. Afhankelijk van je vooropleiding kan je vrijstellingen aanvragen om je studielast te verminderen.

📷 © Wannes Cré - Research day in dance - TACTICS for a COLLECTIVE BODY lecture by Renata Lamenza and Stefania Assandri