Programma master Dans | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijk Conservatorium Antwerpen
  • Master Dans
  • Programma

Programma

Residency 'Embodied Artistic Research'

De master Dans is een tweejarig deeltijds residentieprogramma dat wordt aangeboden in 6 blokken voor in totaal 60 studiepunten. Het programma kwam tot stand door een intense samenwerking tussen het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en het artistieke team van deSingel. Samenwerkingsverbanden met andere kunst- en onderwijsinstellingen zoals de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, de Universiteit Antwerpen, Curatorial Studies (KASK), e.a. verankeren het opleidingstraject in een breder netwerk.

 
De opleiding biedt de mogelijkheid om gedurende twee jaar een doorgedreven onderzoekstraject af te leggen. We reiken je een structuur aan om embodied artistic expertise en kennis te ontwikkelen door intensieve uitwisseling met vakgenoten, coördinatoren en mentoren, met een breder netwerk van medewerkers uit het veld van de dans, en in dialoog binnen verschillende publieke omgevingen. Terwijl het programma zich richt op de individuele praktijk en het onderzoek van elke student, verbindt het deze ook met actuele ontwikkelingen in de kunsten en in de maatschappij.

Elk blok duurt twee tot drie weken en is gericht op gezamenlijke tijd, begeleid door gastdocenten en kunstenaars. De blokken bestaan uit workshops die het begrip 'embodiment', de politiek van de dans, het maken van choreografieën, enz. bevragen. Via een 'expanded' benadering bevraagt de master Dance het hele werkveld. Aanwezigheid in Antwerpen voor deze blokken is verplicht. Tussen de blokken in word je via residentietijd ondersteund om te werken aan je individuele onderzoeksvragen. Het team van de Master Dance en artistiek begeleiders volgen je proces op en geven feedback.

In de Trotter vind je praktische en inhoudelijke informatie over specifieke cursussen en meer. 

De Master Dance wordt gecureerd door Karlien Meganck en Michiel Vandevelde. De artistieke coördinatie is in handen van Renata Lamenza Epifanio.