RESEARCH WEEK OKTOBER 2023 | AP School Of Arts Overslaan en naar de inhoud gaan
  • Home
  • Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen
  • RESEARCH WEEK OKTOBER 2023

RESEARCH WEEK OKTOBER 2023

Aan de Academie worden jaarlijks twee Research Weeks georganiseerd. Tijdens deze weken staat het onderzoeken door studenten centraal. Er wordt een expliciete verbinding gemaakt tussen onderzoek en onderwijs, wat studenten de kans geeft om kennis te maken met de onderzoeksbasis binnen de Academie. Zij kunnen tijdens de Research Weeks een keuze maken uit diverse research classes.

Deze research classes - georganiseerd, voorbereid en begeleid door onderzoekers van de Academie en/of door extern aangetrokken onderzoekers - zijn experimenteel en reflectief van aard en vertrekken vanuit een thematische, maar niet disciplinegebonden vraagstelling. Ze vormen een toegevoegde waarde voor het vaste curriculum en zijn daar complementair aan. Ze zijn niet-ateliergebonden maar vertrekken vanuit het lopende onderzoek, met een brede scope aan inhoudelijke en/of thematische invalshoeken zodat er voor elke student een relevante onderzoekservaring kan plaatsvinden.

De eerste Research Week van het academiejaar 2023-2024 wordt gehouden in de week voor de herfstvakantie (van 23 tot 27 oktober 2023) en vindt plaats in de context van de jaarlijkse ARTICULATE art & research days. 

PROGRAMMA

Masterstudenten kunnen tijdens deze Research Week kiezen uit de volgende research classes:

The Garden

door Eline De Clercq

Flow & Flatbread

door Charlotte Koopman en gasten

In-bodying ourselves - S'en.corporer

door Delphine Wibaux

The Bear and the Smooth Snake

door Bart Van Dijck
Patterns - Ecosystems in contamination

door Andrea Cammarosano


PRAKTISCH

Voor wie?
Voor de masterstudenten van de Academie. In deze week vinden er geen theorielessen plaats, noch is er begeleiding in het atelier voorzien. Dit laat de deelnemende masters toe om tijd en ruimte te maken voor nieuwe ervaringen. De studenten worden beoordeeld op basis van permanente evaluatie en betrokkenheid in het proces. De researches classes gaan door in het Engels.

Meer informatie? 
Als je hierboven in de lijst op een research class klikt, krijg je meer informatie en vind je ook de contactgegevens van de begeleiders.

Hoe registreren?
Registreren kan vanaf maandag 25 september 2023 (12:00). Instructies volgen in september via mail en Intranet voor studenten. 
Aan elke research class kunnen 8 tot 10 studenten deelnemen. Inschrijvingen verlopen volgens het principe ‘first comes first served’. Eenmaal de keuze voor een specifieke research class werd geregistreerd, kan die keuze niet meer door de student worden gewijzigd. Research classes die volzet zijn kunnen niet meer gekozen worden.

 

(beeld: research class 2022, door Charlotte Koopman, foto door Wannes Cré)